Doorweekte bejaarden

images
Het beeld van doorweekte bejaarden in een ondergelopen rusthuis in Dickinson-Texas, wachtend op hulp die maar niet kwam, blijft op mijn netvlies gebrand. Claude Lévi-Strauss, de bekende cultureel-antropoloog, stelde dat men het cultureel niveau van een samenleving kan afmeten aan de manier waarop zij met haar ouderen omgaat.

Ondanks alle moderne technologie is deze natie niet in staat om kwetsbare ouderen tijdig te evacueren uit overstromingsgebied. Wie dacht dat dit een alleenstaand feit is komt bedrogen uit.

Zeker acht doden in een snikheet verpleeghuis in Florida dat dagen geen stroom had door orkaan Irma schreef een kwaliteitskrant.

Ondanks alle moderne technologie is deze natie niet in staat om een noodgenerator te plaatsen voor kwetsbare ouderen. Dit is wel de natie waar miljonairs een retourtje naar de ruimte kunnen kopen.

Hoe vaak lees je niet in Nederland dat er bejaarden dagenlang (ja zelf een geval van 10 jaar..), overleden thuis liggen?.. recent zelf drie bejaarden in Brugge als gevolg van eenzaamheid, volgens het NOS “Niemand had het door tot de stank te erg werd”…in welke toestand van absolute zinsverbijstering bevinden wij ons hier in het westen?

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s