Gastrologische visie door chefs

De gastrologische visie 

het recht op lekkere, gezonde en veilige maaltijden in de gezondheids- en welzijnszorg                                         door Chefs 

 

Alle Europese burgers, vooral het groeiend aantal ouderen en zij die leven met chronische aandoeningen, hebben het recht op voldoende en aangepaste, lekkere, gezonde en veilige voeding, overeenkomstig de culturele achtergrond waartoe zij behoren en rekening houdend met hun eventuele smaakhandicaps. Het doel is langer onafhankelijk en actief kunnen blijven, langer kunnen genieten van zelfstandig (thuis)wonen en desgevallend gecoördineerde voedingszorg ter beschikking hebben. 

 

De overgang die nodig is om dit te verwezenlijken binnen Europa, stoelt op een collectieve en gedeelde visie, ontwikkeld door het EIP-AHA A3 Food & Nutrition AG; het 2 Piramiden Model. 

 

Deze transformatie van de voedingszorg vereist modernisering en digitalisering van culinaire systemen, geïmplementeerd door getrainde en deskundige chefs in gezondheidszorg, gebaseerd op gastrologische innovaties, gastrologische wetenschap en realistische kosten-baten criteria die zorgen voor een meer doelgerichte, gepersonaliseerde, effectieve en efficiënte voedingszorg, rekening houdend met de wensen, behoeften en verwachtingen van de EU senioren. 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s